Now showing items 1-19 of 19

    • A auga 

      Fernández García, María Isabel; Labisbal Viqueira, María Elena (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2011)
      A presente unidade didáctica está englobada dentro do tema do hidróxeno, Bloque II, e centrado nos hidruros, nome adoptado xenericamente para todos os compostos que forma o hidróxeno con outro elemento químico. Estes temas ...
    • Cinética de reaccións complexas e mecanismos de reacción 

      Novo Rodríguez, María de la Merced; Al-Soufi, Wajih (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      A materia Cinética Química do Grao en Enxeñaría de Procesos Químicos Industriais impártese no segundo cuadrimestre do segundo curso da titulación, polo que os alumnos xa dispón de coñecementos básicos de Química, Física ...
    • Cinética formal 

      Novo Rodríguez, María de la Merced; Al-Soufi, Wajih (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      A materia Cinética Química do Grao en Enxeñaría de Procesos Químicos Industriais impártese no segundo cuadrimestre do segundo curso da titulación, polo que os alumnos xa dispón de coñecementos básicos de Química, Física ...
    • Conservación por calor 

      Cobos García, Ángel; Díaz Rubio, Olga (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2011)
      Esta unidade didáctica denominada Conservación por calor forma parte da materia «Tecnoloxía do procesado de alimentos» que se impartirá no primeiro semestre do 2º curso do Grao en Nutrición Humana e Dietética. A materia ...
    • Disolucións 

      Peña Crecente, Rosa María; Barciela García, Julia (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      A materia Química II proporcionará ao estudante do Grao de Nutrición Humana e Dietética os principios xerais das reaccións químicas e do equilibrio químico, así como mecanismos, tipos de reaccións e as súas aplicacións ...
    • Disolucións e as súas propiedades 

      González Noya, Ana María (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      Esta unidade didáctica Disolucións e as súas propiedades forma parte da materia de formación básica Química, que se imparte no primeiro curso do grao en Enxeñaría Forestal e do Medio Natural. A materia, que é anual, está ...
    • Elementos do grupo 14 

      Martínez Rodríguez, Javier (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      A presente unidade didáctica está dedicada aos elementos do grupo 14 da táboa periódica e os seus compostos. Céntrase no carbono e o silicio e nos seus compostos: hidruros, haluros, óxidos, oxoácidos e oxosales. Estes ...
    • Equilibrios ácido-base 

      Barciela García, Julia; Peña Crecente, Rosa María (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2010)
      Nesta unidade repasaranse os fundamentos dos equilibrios ácidobase(tanto de ácidos e bases fortes como débiles), as súas constantes de equilibrio e os cálculos de concentracións para todas as especies participantes nos ...
    • Estereoisomería 

      Seijas Vázquez, Julio Antonio; Vázquez Tato, María del Pilar (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2012)
      A planificación da materia fíxose mediante unha ordenación segundo os distintos grupos funcionais. Isto permite subministrar os coñecementos básicos sobre a estrutura das moléculas orgánicas ao mesmo tempo que posibilita ...
    • Evaluación de parámetros físico-químicos en grelo (Brassica rapa, L.) tras la optimización y aplicación del proceso de congelación 

      Mondragón Portocarrero, Alicia del Carmen (2006)
      Los objetivos planteados para la realización de este trabajo son: 1. Optimización del proceso de congelación del grelo escaldado y cocido. 2. Puesta a punto de técnicas analíticas para la extracción y cuantificación ...
    • Haluros de Alquilo 

      Seijas Vázquez, Julio Antonio; Vázquez Tato, María del Pilar (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2011)
      A planificación para un curso de química orgánica xeral no que se encadra esta unidade didáctica fíxose mediante unha ordenación segundo os distintos grupos funcionais. Isto permite subministrar os coñecementos básicos ...
    • Introdución ao laboratorio químico 

      Rumbo Gómez, Antonio (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2010)
      A materia inclúese no primeiro ano de estudo da titulación de Enxeñería Técnica Industrial especialidade de Química Industrial. Impártese no primeiro cuadrimestre e é o primeiro contacto que ten o alumnado co laboratorio ...
    • Introdución á química de coordinación 

      Fondo Busto, María Matilde; Maneiro Maneiro, Marcelino (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2010)
      Esta unidade didáctica pecha un conxunto de temas destinados a conceptos básicos da materia, encadrados no Bloque I, e abórdase despois de estudar algunhas xeneralidades dos metais de transición e de ver cales son os ...
    • Métodos alternativos ao uso de insecticidas 

      Seco Castro, José Manuel (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      Esta unidade didáctica inclúese na materia de Química Orgánica Agrícola que se imparte no quinto curso da licenciatura en Química e supón unha carga lectiva de 60 horas. O alumnado adquirirá coñecementos fundamentais ...
    • Procesos biolóxicos de transformación dos alimentos. Fermentacións. Cultivos iniciadores. Uso de enzimas 

      Díaz Rubio, Olga; Cobos García, Ángel (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2011)
      A materia «Tecnoloxía do procesado de alimentos» empézase a impartir no curso 2011/2012 no primeiro semestre do 2º curso do Grao en Nutrición Humana e Dietética, onde comeza a docencia do módulo de Ciencia dos Alimentos. ...
    • Química dos metais de transición e os seus compostos de coordinación 

      Pedrido Castiñeiras, Rosa María (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      A presente unidade didáctica abarca o Bloque VIII da materia Química Inorgánica, centrado na Química dos metais de transición e os seus compostos de coordinación. Este tema abórdase ao final do programa da materia, despois ...
    • Sistemas de xestión da seguridade alimentaria 

      Botana López, Ana María (Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico, 2013)
      Segundo a Conferencia do Perfil Profesional do Diplomado en Nutrición Humana e Dietética a titulación persegue como obxectivo xeral a formación de "un profesional da saúde,con titulación universitaria, recoñecido como un ...





      Harvesters:Interesting links:
      Universidade de Santiago de Compostela | Teléfonos: +34 881 811 000 e +34 982 820 000 | Contact Us | Send Feedback