Show simple item record

dc.contributor.authorRodríguez Pérez, Ana Isabel
dc.date.accessioned2014-05-16T06:37:07Z
dc.date.available2014-05-16T06:37:07Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.isbn978-84-9887-494-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10347/10493
dc.descriptionTitulación: Grao en Farmacia -- Materia: Anatomía, Histoloxía e Citoloxía
dc.description.abstractO aparato dixestivo é o encargado de transformar os alimentos que inxerimos en sustancias máis sinxelas e facilmente asimilables polo organismo. O estudo deste aparato é moi importante para o futuro farmacéutico xa que constitúe a base anatómica da administración oral de medicamentos. Esta vía de administración é, sen dúbida, a máis empregada a día de hoxe debido ás múltiples vantaxes que presenta: vía sinxela, segura e cómoda. Porén, presenta tamén algúns inconvenientes que é preciso coñecer para poder deseñar adecuadamente novas formas de dosificación adecuadas á vía oral. Entre estes inconvenientes cabe subliñar o efecto do primeiro paso hepático que pode facer perder grande parte do medicamento administrado antes de que este alcance a circulación central. A explicación a este fenómeno, que radica na drenaxe venosa do intestino, estudarémola no seminario que complementa as dúas clases expositivas que constitúen esta unidade temática. Durante as clases expositivas expoñerase a morfoloxía e estrutura macroscópica do aparato dixestivo. Para isto describiranse as principais estruturas, cunha dobre aproximación, integrando morfoloxía e función e asentando as bases para materias de cursos superiores tales como Fisioloxía Humana, Fisiopatoloxía, Farmacoloxía e Biofarmacia e Farmacocinética. Ao rematar a unidade didáctica o estudantado será capaz de: Coñecer e comprender a morfoloxía, estrutura e os aspectos funcionais do aparato dixestivo como base para materias de cursos superiores do tipo de Fisioloxía Humana, Fisiopatoloxía e Farmacoloxía. Numerar e describir os compoñentes do aparato dixestivo. Coñecer e aplicar as implicacións que a circulación portal terá na administración de fármacos. Coñecer e manexar a terminoloxía anatómica con precisión como base da comunicación interprofesional en ciencias da saúde. Manexar bibliografía e ferramentas adecuadas para buscar información necesaria para preparar a materia.
dc.description.sponsorshipUniversidade de Santiago de Compostela. Servizo de Normalización Lingüística
dc.language.isoglg
dc.publisherUniversidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico
dc.relation.ispartofseriesUnidades Didácticas (Universidade de Santiago de Compostela). Anatomía, Histoloxía e Citoloxía ; 7
dc.rights© Universidade de Santiago de Compostela, 2013. Esta obra atópase baixo unha licenza Creative Commons Atribución-Non comercial-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.subjectEsplacnoloxía
dc.subjectEsplacnología
dc.subjectPadal
dc.subjectPaladar
dc.subjectÚvula
dc.subjectFarinxe
dc.subjectFaringe
dc.subjectAbdome
dc.subjectAbdomen
dc.subjectPeritoneo
dc.subjectEpiplóns ou Omentos
dc.subjectEpiplones u Omentos
dc.subjectDuodeno
dc.subjectInnervación
dc.subjectInervación
dc.subjectCirculación portal hepática
dc.subjectAnatomía, Histoloxía e Citoloxía
dc.subjectGrao en Farmacia
dc.subject.classificationMaterias::Investigación::32 Ciencias médicas::3205 Medicina interna::320503 Gastroenterología
dc.subject.classificationMaterias::Investigación::24 Ciencias de la vida::2411 Fisiología humana::241107 Fisiología de la digestión
dc.titleAparato dixestivo
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/book
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.contributor.affiliationUniversidade de Santiago de Compostela. Departamento de Ciencias Morfolóxicas
dc.contributor.affiliationUniversidade de Santiago de Compostela. Facultade de Medicina e Odontoloxía


Files in this item

application/pdf
Name: Rodriguez_Perez_Ana_Isabel_UD7-ACS.pdf
Size: 900.7 Kb
Format: PDF


Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

© Universidade de Santiago de Compostela, 2013. Esta obra atópase baixo unha licenza Creative Commons Atribución-Non comercial-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as  © Universidade de Santiago de Compostela, 2013. Esta obra atópase baixo unha licenza Creative Commons Atribución-Non comercial-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)





Harvesters:Useful links:
Universidade de Santiago de Compostela | Teléfonos: +34 881 811 000 e +34 982 820 000 | Contact Us | Send Feedback