Show simple item record

dc.contributor.advisorRuzo Sanmartín, Emilio
dc.contributor.authorGómez Rodríguez, Irene
dc.date.accessioned2015-12-02T12:41:02Z
dc.date.available2015-12-02T12:41:02Z
dc.date.issued2015-12-02
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10347/13743
dc.descriptionTraballo de Fin de Grao en Administración e Dirección de Empresas. Curso 2014-2015
dc.description.abstractNo presente traballo lévase a cabo un estudo de mercado dos produtos do sector do oliveiral en España. O obxetivo principal é o de amosar as oportunidades e as inclinacións deste sector na actualidade, realizando para iso unha análise dende o punto de vista da oferta e da demanda e obtendo información de fontes secundarias.En primeiro lugar, faise unha análise polo lado da oferta, tendo en conta a produción e as vendas netas do total do sector e das subcategorías de produto, así como a súa evolución con respecto ás campañas pasadas. Amósanse os datos das principais macromagnitudes, é dicir, das hectáreas que se destinan ao oliveiral e das empresas que se adican ao dito sector. Estúdase a situación da Balanza Comercial e dos principais axentes fabricantes e distribuidores que interveñen no proceso.En segundo lugar, a análise realízase polo lado da demanda, facendo un estudo do consumo e do gasto dos españois en termos totais e per cápita, tanto para o total do sector como para as subcategorías de produto, a nivel nacional e por Comunidades Autónomas. Analízase o peso que teñen as subcategorías de produto dentro do sector e o peso que ten o sector do oliveiral dentro do total da alimentación. Ademais analízanse as novas inclinacións na compra dos consumidores españois e o gasto entre os distintos produtos do sector olíveo. A continuación realízase un estudo para identificar aqueles segmentos de mercado potenciais, tendo en conta os diferentes perfís socioeconómicos españois. Tamén se presentan as denominacións de orixe coas que conta España na actualidade, tanto en aceite de oliva como en olivas de mesa. Por último, amósase unha análise DAFO, co que se procura plasmar a situación actual do sector do oliveiral.
dc.language.isoglg
dc.rightsAtribución-NoComercial-CompartirIgual 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
dc.subjectSector olíveo
dc.subjectDemanda
dc.subjectOferta
dc.subjectConsumo
dc.subject.classificationMaterias::Investigación::53 Ciencias económicas::5311 Organización y dirección de empresas::531106 Estudio de mercado
dc.titleO mercado de produtos de oliveiral en España: Situación actual e perspectivas
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.contributor.affiliationUniversidade de Santiago de Compostela. Facultade de Ciencias Económicas e Empresariais


Files in this item

application/pdf
Name: TFG-Irene Gómez Rodríguez-O mercado de produtos de olivar.pdf
Size: 1.335 Mb
Format: PDF


Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Atribución-NoComercial-CompartirIgual 3.0 España
This item's license is described as
 Atribución-NoComercial-CompartirIgual 3.0 España





Harvesters:Interesting links:
Universidade de Santiago de Compostela | Teléfonos: +34 881 811 000 e +34 982 820 000 | Contact Us | Send Feedback