Browsing EC/015-Vol.15, Núm. 1 (2006) by Issue Date
Now showing items 1-19 of 19
-
A base do coñecemento na xestión de pesqueiras: o caso do sistema de mandato e control da Unión Europea
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)Tradicionalmente, a xestión pesqueira centrouse en protexer os recursos da sobreexplotación frecuentemente mediante o TAC (total admisible de capturas) e recuperando os sobreexplotados. En certas circunstancias, o TAC pode ... -
A sustentabilidade das pesqueiras: fundamentos teóricos e análise dentro do marco da política pesqueira comunitaria
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)Un dos retos máis importantes que o ser humano debe superar na actualidade relaciónase coa deterioración ambiental do noso planeta. A adopción dun modelo de crecemento económico creado sen considerar as interaccións entre ... -
O traballo das mulleres no sector pesqueiro galego: análise dos problemas relacionados co seu tratamiento estatístico
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)O traballo das mulleres ten unha importancia socioeconómica decisiva no sector pesqueiro galego. Participan en toda a cadea produtiva, desde o subsector extractivo ata a comercialización final do produto: tarefas de ... -
Descrición do marco legal e dalgunhas ideas referentes á inspección e ao control das pescas na Unión Europea logo da reforma da política común das pescas
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)O autor considera que unha aplicación rigorosa da Política Común das Pescas (PCP) é un prerrequisito para o éxito das orientacións en materia de xestión e conservación dos recursos pesqueiros. Nese contexto, analiza os ... -
O papel dos portos no desenvolvemento do sector pesqueiro: o porto de Vigo
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
A reforma da Política Pesqueira Común e as súas implicacións para España
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)En vigor desde o 1 de xaneiro de 2003, a Política Pesqueira Común (PPC) afronta un novo e ambicioso proceso de revisión destinado a xestionar de maneira máis eficaz a dimensión biolóxica, económica e social da pesca. Malia ... -
O proceso de territorialización do sector pesqueiro europeo
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)A Política Común Pesqueira (PCP) enfróntase a tres grandes retos: o da preservación e conservación dos recursos, o do modelo de xestión dos recursos e os consabidos mecanismos de control e, finalmente, o da competitividade ... -
España no comercio internacional/global dos productos da pesca
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)Neste artigo trátase de analizar a posición española no comercio internacional dos produtos da pesca e a súa contribución á formación da oferta nacional. A lonxitude do período analizado (o período comprendido entre os ... -
As táboas input-output da pesca e conserva galega, un instrumento de xestión útil e oportuno
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)As táboas input-output son un instrumento de análise económica que permiten cuantificar a interrelación das actividades sectoriais dunha economía entre si. Dado o particular momento de crise que vive a pesca e a importancia ... -
Algunhas das especificidades máis problemáticas do traballo no mar realizado a bordo de embarcacións pesqueiras
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)O traballo no mar comprende numerosas actividades. Unha destas actividades é a realizada a bordo dos barcos de pesca, que rexistra moitas peculiaridades derivadas fundamentalmente da consideración do buque como un centro ... -
A sustentabilidade dos recursos pesqueiros en termos biolóxicos
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)Neste artigo faise unha descrición dos criterios e da linguaxe científicos usados actualmente para determinar o estado de explotación e o desenvolvemento sostible das pesqueiras desde o punto de vista biolóxico. En función ... -
O porto de Celeiro
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
¿Ten futuro o marisqueo?
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
A miticultura en Galicia: unha actividade de éxito e con futuro
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
I+D+i e o futuro do sector pesqueiro
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
A pesca no comezo do S. XXI
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
As empresas conserveiras e o mercado mundial do atún
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)Tras unha descrición do mercado mundial do atún, realízase a continuación unha aproximación ao mundo da industria conserveira de peixe española e galega na que se identifican as súas características principais e na que se ... -
O sector conserveiro e semiconserveiro de peixes e de mariscos: claves de futuro
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006) -
O Libro blanco de la pesca: un instrumento para a competitividade
(Universidade de Santiago de Compostela, 2006)