Análise comparada do sector agroalimentario de Galiza e Bretaña: estrutura, principais magnitudes e dinámica nas décadas recentes
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10347/19035
Files in this item
Metadata
Title: | Análise comparada do sector agroalimentario de Galiza e Bretaña: estrutura, principais magnitudes e dinámica nas décadas recentes |
Author: | Luaces Rozados, Lucas Jacobo |
Advisor: | López Iglesias, Edelmiro |
Affiliation: | Universidade de Santiago de Compostela. Facultade de Ciencias Económicas e Empresariais |
Subject: | Sector agroalimentario | Agricultura | Sector lácteo | PAC | CEE | Galicia | Bretaña | |
Date of Issue: | 2018 |
Abstract: | O obxectivo deste traballo é ofrecer unha aproximación á estrutura do sector agroalimentario en Galiza e as súas transformacións nos tres últimos decenios (o período transcorrido desde a integración na Unión Europea), tomando como termo de comparación unha rexión europea coa que, a priori, ten notables similitudes: a Bretaña francesa. Para iso, nun primeiro apartado examinamos as principais características e a dinámica nas últimas tres décadas das macromagnitudes básicas do sector agroalimentario galego, o conxunto formado polo sector agrario e a industria agroalimentaria. A continuación referímonos á realidade deste sector na Bretaña francesa, analizando brevemente as súas transformacións desde mediados do século XX e aportando os datos esenciais sobre a súa realidade actual. Finalmente, no terceiro e último apartado efectuamos unha comparación da realidade agraria e agroalimentaria das dúas rexións, tentando destacar as similitudes e diferenzas; cunha referencia específica á principal liña de especialización do agro galego, o sector lácteo |
Description: | Traballo Fin de Grao en Economía |
URI: | http://hdl.handle.net/10347/19035 |
Rights: | Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional |
Collections
-
- Grao en Economía [44]
The following license files are associated with this item: