A empresa familiar exportadora. O caso das empresas de conxelados e conservas de peixes, moluscos e crustáceos
Por favor, use este identificador para citas ou ligazóns a este ítem:
http://hdl.handle.net/10347/19367
Ficheiros no ítem
Metadatos do ítem
Título: | A empresa familiar exportadora. O caso das empresas de conxelados e conservas de peixes, moluscos e crustáceos |
Outro/s título/s: | The Exporting Family Business. The Case of the Companies of Frozen Foods and Tinned Fish, Molluscs and Crustaceans La empresa familiar exportadora. El caso de las empresas de congelados y conservas de pescados, moluscos y crustáceos |
Autor/a: | Rodríguez Daponte, Rocío López Miguéns, María Jesús |
Palabras chave: | Empresa familiar | Conxelados | Conservas | Peixe | Internacionalización | Family business | Frozen foods | Tinned | Fish | Internationalization | Congelados | Pescado | |
Data: | 2004 |
Editor: | Universidade de Santiago de Compostela |
Cita bibliográfica: | Revista Galega de Economía, vol. 13, núm. 1-2 (2004), pp. 219-236 ISSN 1132-2799 |
Resumo: | As empresas familiares que constitúen unha gran parte do tecido empresarial nas economías de corte capitalista non permanecen alleas ao proceso de globalización no que están inmersas a maioría das organizacións.
Así, este traballo ten como obxectivo diferenciar as organizacións de conxelados e conservas de peixe, moluscos e crustáceos de Galicia atendendo á característica de ser ou non empresas familiares, para poder analizar a existencia de diferenzas entre ambos os dous tipos de organizacións nos procesos de internacionalización. Utilizando como fonte de información a enquisa, verificamos se existen diferenzas entre esta tipoloxía de organizacións en función do seu tamaño, da súa porcentaxe de vendas no exterior, da idade da empresa, dos anos de experiencia nos mercados internacionais e da existencia de departamento de exportación Family companies that constitute a great part of the “enterprise weave” in the capitalist like economies are fully aware of the globalization process in which most of the organizations are immersed. Thus, this study project has as an objective to make a distinction among the Galician organizations of frozen foods, tinned fish, molluscs and crustaceans by talling into account the fact of being family or non-family based and in this way we will be able to analyse the existence of differences between both types of organizations in the internationalization processes. By using the survey as a source of information we are able to verify if there are differences between this types of organizations based on their size, percentage of sales abroad, the company’s record the years of experience in the international markets and the existence of an export department Las empresas familiares que constituyen gran parte del tejido empresarial en las economías de corte capitalista no permanecen ajenas al proceso de globalización en el que están inmersas la mayoría de las organizaciones. Así, este trabajo tiene como objetivo diferenciar las organizaciones de congelados y conservas de pescado, moluscos y crustáceos de Galicia atendiendo a la característica de ser o no empresas familiares, para poder analizar la existencia de diferencias entre ambos tipos de organizaciones en los procesos de internacionalización. Utilizando como fuente de información la encuesta, verificamos si existen diferencias entre esta tipología de organizaciones en función de su tamaño, de su porcentaje de ventas en el exterior, de la edad de la empresa, de los años de experiencia en los mercados internacionales y de la existencia de departamento de exportación |
Descrición: | Texto dispoñible en galego e español |
URI: | http://hdl.handle.net/10347/19367 |
ISSN: | 1132-2799 |
E-ISSN: | 2255-5951 |