Show simple item record

dc.contributor.advisorGestal Otero, Juan Jesús, 1947-
dc.contributor.advisorHogg, Timothy
dc.contributor.authorMartins, Ricardo Filipe de Bessa
dc.contributor.otherFacultade de Medicina e Odontoloxía. Departamento de Psiquiatría, Radioloxía e Saúde Pública
dc.date.accessioned2013-12-27T08:01:02Z
dc.date.available2013-12-27T08:01:02Z
dc.date.issued2013-12-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10347/9559
dc.description.abstractEsta tese ten como principais obxectivos avaliar a prevalencia da implantación do HACCP en garderías e fogares da 3 ª idade e determinar o nivel de coñecementos sobre hixiene alimentaria dos manipuladores de alimentos destas institucións. A tese pretende, ademais, identificar as percepcións sobre o HACCP dos responsables da posta en marcha do sistema de seguridade alimentaria das institucións en estudo, así como as súas necesidades, apoios e as principais barreiras á implantación do HACCP. Para alcanzar os obxectivos propostos foron usados dous instrumentos para a recollida de datos. Unha entrevista estruturada, aplicada aos responsables da xestión da seguridade alimentaria das unidades participantes (n = 155) e un cuestionario cuxa mostra obxectivo foi o conxunto dos manipuladores de alimentos desas mesmas unidades (n = 335). A recollida de datos transcorreu entre xaneiro e xullo de 2010. As características psicométricas - validez teórica e fiabilidade - dos instrumentos utilizados na investigación foron previamente estudadas.
dc.language.isopor
dc.rightsEsta obra atópase baixo unha licenza internacional Creative Commons BY-NC-ND 4.0. Calquera forma de reprodución, distribución, comunicación pública ou transformación desta obra non incluída na licenza Creative Commons BY-NC-ND 4.0 só pode ser realizada coa autorización expresa dos titulares, salvo excepción prevista pola lei. Pode acceder Vde. ao texto completo da licenza nesta ligazón: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.gl
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.gl
dc.subjectHACCP
dc.subjectConhecimentos
dc.subjectSegurança alimentar
dc.subjectInfantários
dc.subjectLares de 3ª idade
dc.titleAvaliação da prevalência da implementação do sistema HACCP e dos seus efeitos nos indicadores de segurança alimentar, em instituições de acolhimento a crianças e idosos, na região do Porto
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Files in this item

application/pdf
Name: rep_541.pdf
Size: 3.394 Mb
Format: PDF


Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Esta obra atópase baixo unha licenza internacional Creative Commons BY-NC-ND 4.0. Calquera forma de reprodución, distribución, comunicación pública ou transformación desta obra non incluída na licenza Creative Commons BY-NC-ND 4.0 só pode ser realizada coa autorización expresa dos titulares, salvo excepción prevista pola lei. Pode acceder Vde. ao texto completo da licenza nesta ligazón: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.gl
This item's license is described as
 Esta obra atópase baixo unha licenza internacional Creative Commons BY-NC-ND 4.0. Calquera forma de reprodución, distribución, comunicación pública ou transformación desta obra non incluída na licenza Creative Commons BY-NC-ND 4.0 só pode ser realizada coa autorización expresa dos titulares, salvo excepción prevista pola lei. Pode acceder Vde. ao texto completo da licenza nesta ligazón: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.gl





Harvesters:Interesting links:
Universidade de Santiago de Compostela | Teléfonos: +34 881 811 000 e +34 982 820 000 | Contact Us | Send Feedback