Procesos biolóxicos de transformación dos alimentos. Fermentacións. Cultivos iniciadores. Uso de enzimas
Por favor, use este identificador para citas ou ligazóns a este ítem:
http://hdl.handle.net/10347/9900
Ficheiros no ítem
Metadatos do ítem
Título: | Procesos biolóxicos de transformación dos alimentos. Fermentacións. Cultivos iniciadores. Uso de enzimas |
Autor/a: | Díaz Rubio, Olga Cobos García, Ángel |
Centro/Departamento: | Universidade de Santiago de Compostela. Departamento de Química Analítica, Nutrición e Bromatoloxía Universidade de Santiago de Compostela. Facultade de Ciencias |
Palabras chave: | Fermentacións | Fermentaciones | Fermentación láctica | Fermentación alcohólica | Enzimas na industria alimentaria | Enzimas en la industria alimentaria | Tecnoloxía do Procesado de Alimentos | Grao en Nutrición Humana e Dietética | |
Data: | 2011 |
Editor: | Universidade de Santiago de Compostela. Servizo de Publicacións e Intercambio Científico |
Serie: | Unidades Didácticas (Universidade de Santiago de Compostela). Tecnoloxía do Procesado de Alimentos ; 8 |
Resumo: | A materia «Tecnoloxía do procesado de alimentos» empézase a impartir no curso 2011/2012 no primeiro semestre do 2º curso do Grao en Nutrición Humana e Dietética, onde comeza a docencia do módulo de Ciencia dos Alimentos. No primeiro curso o alumnado só estudou materias do módulo de Formación Básica. Esta unidade didáctica denomínase Procesos biolóxicos de transformación dos alimentos.Fermentacións.Cultivos iniciadores. Uso de enzimas. En primeiro lugar trátase a fermentación. É un método de conservación/transformación dos alimentos de gran tradición que se emprega para elaborar produtos de características moi diferentes, como produtos cárnicos (chourizo, salchichón, etc.), lácteos(iogur, queixo, etc.) e de orixe vexetal (cervexa, viño, etc.). Nesta unidade descríbense os beneficios que reportan os alimentos fermentados, tamén trátanse os tipos de fermentacións e os alimentos elaborados baseados nelas. Aínda que,como se mencionou, é un método tradicional de elaborar alimentos,introduciuse nas industrias o emprego de cultivos iniciadores, os cales se tratan no seguinte apartado. Finalmente, desenvólvese o uso de enzimas na industria alimentaria, sinalando os tipos de enzimas que se utilizan e cales son os alimentos en que se empregan. As tecnoloxías aplicadas aos alimentos adoitan ser de dous tipos:de conservación e de transformación. A materia «Tecnoloxía do Procesado de Alimentos» desenvolve nas seis primeiras unidades didácticas as tecnoloxías de conservación, dedicándose ás de transformación as unidades sete e oito. A Unidade didáctica VIII céntrase na fermentación e uso de cultivos iniciadores e enzimas para a elaboración de alimentos. Aínda que se considere un método de transformación, as fermentacións constituían antigamente un método de conservación, polo que tamén contribúen a esta. Os alimentos en cuxa elaboración se desenvolven fermentacións e/ou implican o uso de enzimas son moi variados e o seu coñecemento é fundamental para moitas materias que se imparten en semestres posteriores deste grao e unha parte importante da formación necesaria que os futuros graduados deben posuír para o seu desenvolvemento profesional. |
Descrición: | Titulación: Grao en Nutrición Humana e Dietética -- Materia: Tecnoloxía do Procesado de Alimentos |
URI: | http://hdl.handle.net/10347/9900 |
ISBN: | 978-84-9887-733-5 |
Dereitos: | © Universidade de Santiago de Compostela, 2011. Esta obra atópase baixo unha licenza Creative Commons Atribución-Non comercial-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0) |
Coleccións
-
- AC-Unidades didácticas [51]
- SNL - Unidades didácticas [121]
A licenza do ítem descríbese como
© Universidade de Santiago de Compostela, 2011. Esta obra atópase baixo unha licenza Creative Commons Atribución-Non comercial-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)
© Universidade de Santiago de Compostela, 2011. Esta obra atópase baixo unha licenza Creative Commons Atribución-Non comercial-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)
Items relacionados
Mostrando items relacionados por título, autor e materia.
-
Discurso leido en la Universidad de la Habana en la solemne apertura del curso académico de 1880 á 1881 / por el Dr. Cayetano Aguilera y Navarro. y Memoria sobre el estado de la institución en el año de 1879 a 1880
Aguilera y Navarro, Cayetano (Habana : Universidad de la Habana (Imp. La Comercial), 1880) -
Optimización de la producción de biobutanol mediante fermentación ABE utilizando bagazo de manzana como sustrato
Bravo Venegas, Javier (2021-06)Debido al posible agotamiento de los recursos fósiles y la contaminación que se genera al ser empleados como fuente de energía se ha incrementado el interés en producir combustibles alternativos, como el biobutanol, a ... -
Análisis de las emisiones de gases de efecto invernadero en fincas productoras de leche de Costa Rica
Villanueva Najarro, Cristóbal (2022)El sector ganadero de Costa Rica tiene 37.171 fincas distribuidas en fincas para carne (52,3), para doble propósito (31,3) y leche (16,2). La actividad contribuye con 2.445,35 Gg de CO2eq (22,5%) de las emisiones totales ...